Реакцията срещу разпространението на фалшиви новини не може да бъде определяна като цензура или автоцензура

Нова телевизия заявява, че не се оказва натиск върху продуцентските решения и редакционната политика на медията винаги е била независима. NOVA, като отговорна медия, не може да бъде разпространител на фалшиви новини, защото защитава професионалните принципи на журналистиката. Реакцията срещу разпространението на фалшиви новини не може да бъде определяна като цензура или автоцензура. 

Борисов: Да проверят - ако е истина, ще дам оставка

NOVA се противопоставя на опитите независими редакторски решения на медията да бъдат използвани за политически цели. Отстояваме принципите на професионалнато журналстика, защото свободата на словото е и отговорност. 

Ето и позицията на Nova Broadcasting Group от вчера:

"Епизодът от "Часът на Милен Цветков" на 25-ти юни не е излъчен, защото не отговаря на стандартите на телевизията за обективност, истинност и баланс на гледните точки.

Ръковоството на медиата посочва, че "Високите изисквания към работата на журналистите са гаранция за качество, на което NOVA държи без изключение." 

Nova Broadcasting Group подкрепя и ще продължи да отстоява в своята дейност редакционната си независимост, съобразена със закона, етичните и морални норми, и добрите професионални практики.