Това е постигнато благодарение на проведените интензивни преговори през последните няколко седмици

Сградата на БДЖ е спасена - поне засега. Обявата на частния съдебен изпълнител, с която се търси нов собственик на емблематичния имот - паметник на културата, беше свалена часове преди да изтече.

Процедурата е спряна, потвърдиха от Министерството на транспорта. Днес е договорено споразумение с банките кредитори, за да не се стигне до продажба на сградата, обявиха от своя страна от дружеството.

Какво ще е бъдещето на сградата на БДЖ?

"Постигната е договорка за подписване на споразумение с банките кредитори по Втори облигационен заем на БДЖ, вследствие на което е спряна продажбата на активи на дружеството. Това беше постигнато благодарение на проведените интензивни преговори през последните няколко седмици между екипите на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, „Холдинг БДЖ” ЕАД и представители на облигационерите", информираха от БДЖ.

ЗАРАДИ ДЪЛГОВЕ: Продават емблематична сграда на БДЖ

Оставащите задължения ще се изплатят с възмездна финансова помощ от държавата. През юни Европейската комисия одобри тя да бъде в размер на 224 милиона лева. Тревогите на хората от бранша обаче остават.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.