В Гърция и Турция също ще има временно захлаждане

Слънчев и горещ ден ще бъде петъчният ден. Термометрите в цялата страна ще показват между 30 и 34 градуса. Заоблачаване и валежи са възможни едва в късния следобед и вечерта в западната част на страната.

ВРЕМЕТО ПО ЧЕРНОМОРИЕТО

По морето има вероятност да се събудите с облачно време, но в следващите няколко часа то ще се промени. Максималните температури ще бъдат 25-27 градуса. Вълни почти няма да има.

ВРЕМЕТО В ПЛАНИНИТЕ

В планините ще бъде топло и приятно за разходки. Не се стряскайте, ако чуете гръмотевици в следобедните часове. Интензивни валежи не се очакват.

ВРЕМЕТО НА БАЛКАНИТЕ

Поредният студен фронт бавно напредва на изток. В петък той се носи над Сърбия, Босна и Херцеговина и Хърватия. По пътя си формира области с интензивни валежи, които могат да причинят и наводнения. Очакваме този фронт да пресече нашите граници от запад-северозапад в събота вечерта и през нощта срещу неделя.

ВРЕМЕТО В СЛЕДВАЩИТЕ ДНИ

Поредната порция дъждове и гръмотевици ще се задържи до вторник. Едва след това слънцето ще стане отново наш постоянен спътник, поне до края на следващата седмица. Валежите ще са интензивни в събота вечерта в най-южните планински райони и в неделя - в Централна България.

ВРЕМЕТО В ГЪРЦИЯ

Почиващите в съседна Гърция или Турция ще се радват на традиционното лятно време с температури около и над 30 градуса. През уикенда и по-конкретно в неделя студеният фронт, който пълзи на изток, ще охлади Северна Гърция, но след това жегата отново ще се завърне.

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ ЗА ПОРОИ И НАВОДНЕНИЯ

Заради наближаващите валежи, през почивните дни нивата на реките в някои части на България ще се повишат. Системата за ранно предупреждение алармира за нивата на река Черна, която наводни Смолян. Водите там могат да достигнат жълтия праг за внимание в събота срещу неделя. Предупреждение има и за водосбора на язовир „Доспат” в петък вечер и през нощта срещу събота. А в събота по обяд риск от наводнения създават най-южните участъци от река Струма и притоците й.

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК

ВРЕМЕТО МОЖЕТЕ ДА СЛЕДИТЕ И ЧРЕЗ КАМЕРИТЕ НИ В ЦЯЛАТА СТРАНА ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.