Вижте как технологиите променят туризма тази неделя веднага след централната емисия на Новините на NOVA

Технологиите променят живота ни с невероятни темпове и променят завинаги живота ни. Те променят не само на начина, по който се информираме и пазаруваме, но се отразяват дори и на това как пътуваме и си почиваме. Живеем в ерата на виртуалните туристи, за които ще разкаже журналистът Златина Зехирова тази неделя от 19.20 ч. в Темата на NOVA.

От дълбините на Големия коралов риф в Австралия, през българските улици, до международната космическа станция – светът в 360-градусови снимки е на една ръка разстояние. И това е само началото. В дигиталния свят всичко е възможно и не трябва да се учудваме, че можем да се потопим в древността, докато седим на стол в нов офис или да разгледаме Колизеума в Италия от градинка в България.

Няколко души са се нагърбили с нелеката задача да  доближат хората до културно-историческото минало на България, вкарвайки го в дигиталното пространство. започва разходката на виртуалните туристи. Тяхната идея е “не виртуалната реалност да замени реалността, а напротив – да провокира да я откриеш”.

Кои са виртуалните туристи? И как дигиталните технологии променят пътешествията? Гледайте в Тeмата на NOVA тази неделя веднага след централната емисия новини.