Близо 3 милиона лева ще излезе ремонта на улиците в Мизия

Държавата вади по спешност пари от Фонда за бедствия за възстановяване на разрушенията от последните порои. Двама министри бяха командировани в най-засегнатите места.

ОПАСНО ВРЕМЕ: Обилни валежи и наводнения на много места у нас (ВИДЕО)

Междувременно се наложи частична евакуация в село Бързина заради високо ниво на язовир "Рогозен". 

Близо 3 милиона лева ще струва аварийният ремонт на разрушените улици след потопа в Мизия. От сутринта тежка техника и хора с лопати разчистваха огромното количество насъбрала се кал по улиците. Отводняваха се и къщи и дворове на хора, а няколко семейства от близкото село Бързина бяха евакуирани заради придошлата река.

ВИЖТЕ МИЗИЯ В СНИМКИ

Държавата тръгна да помага. Премиерът Бойко Борисов разпореди министрите да запретнат ръкави в бедстващите общини.

„Да възложите на кметовете днес още да започнат да асфалтират. Фондът след това да ги оправи. Хората още днес-утре да могат да си се приберат по къщите”, заяви Борисов.

21 области с жълт код за опасно време

"Първо по част от улиците ще се изгради канализация. Ако не я оправим, след месеци, може би догодина, ще се стигне до същото нещо. Така че проблемът трябва да се реши глобално”, каза регионалният министър Николай Нанков.

Микроязовир преля - затвориха за часове участък от АМ "Тракия"

Ще продължи ремонтът на язовирите "Рогозен 1" и "Бързина", за да не се стига до нови наводнения. Тези общини, които не могат да ги стопанисват ще имат възможност да ги дадат на държавата. Ако ли не, ще има санкции.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.