Криминалисти работят по случая с раненото 9-годишно русначе

Криминалисти работят по случая с раненото в аквапарка край Несебър русначе. Случаят повдигна въпросителни дали пързалките са опасни и дали инцидентът с разкъсвания на тъкан при детето се е случил на мястото. Заради деликатността на случая официалните институции запазиха мълчание, пише БГНЕС.

Представител на аквапарка край Несебър: Спазват се всички изисквания за безопасност

От прокуратурата са назначени няколко експертизи, иззети са и видеозаписите, на които се вижда посещението на групата лагерници от Москва, дошли със своите възпитатели във водното съоръжение.

Дете пострада в аквапарк край Равда

Припомняме, че в късния следобед на 10 юли в болницата в Бургас бе прието 9-годишно момиченце с наранявания в областта на гениталиите и кръвотечение. Повече подробности от здравното заведение обаче не дават.

Детето е било оперирано и няма опасност за живота му. С него е разговарял психолог и представител на „Закрила на детето”. Социални работници са посетили аквапарка в Равда, който след обстойна проверка отново отвори врати за посетители.

Опасни ли са водните пързалки у нас?

Спасителите не могат да обяснят как момиченцето се е наранило, след като са му дадени подробни инструкции как да се спусне по пързалката. Мениджърът на аквапарка заяви, че това е първият подобен случай там.

ТРАГЕДИЯ С БЪЛГАРЧЕ В ТУРЦИЯ: Момиченце почина след удар на водна пързалка

Инцидентът с пострадалото русначе наложи нови изисквания в пропускателния режим на пързалката. Досега на нея се спускаха деца с ръст над 130 см. Според новите изисквания не се допускат лица под 18 години и по-ниски от 150 см.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.