Часове след като атакува британския премиер за Brexit, Доналд Тръмп заяви, че двамата имат силна връзка

Великобритания и Съединените щати се договориха да сключат споразумение за свободна търговия, след Brexit. Това е обрат на 180 градуса, след сензационното интервю на Доналд Тръмп за вестник „Сън”. В него той заявява, че търговско споразумение няма да има, заради избрания път на „мек” Brexit. Тръмп нарече публикацията „фалшива новина”. По-късно президентът се срещна с Елизабет II.

Отношенията между Съединените щати и Великобритания са достигнали най-високата степен на специалност. Това заяви американският президент Доналд Тръмп след разговорът с Тереза Мей в резиденцията й в Чекърс.

„Не съм критикувал премиерът, уважавам я много. В публикуваното интервю не беше написано какво съм казала за нея, а казах чудесни неща. Това се нарича фалшива новина”, коментира американският президент Доналд Тръмп.

Седмицата, която започна с министерски оставки завърши за Тереза Мей с демонстрация на неразривна връзка със Съединените щати, особено на фона на представеното вчера предложение за Brexit и очакваната позиция на Брюксел.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ ПОСЕЩЕНИЕТО НА ДОНАЛД ТРЪМП ВЪВ ВЕЛИКОБРИТАНИЯ

„Каквото и да правят, аз съм ОК. Само трябва търговията да продължава - това е от значение”, каза още Доналд Тръмп.

„Няма други две държави, които да правят повече, отколкото нашите, за да бъдат хората в безопасност и проспериращи”, британският премиер Тереза Мей.

В изявлението си Доналд Тръмп коментира и предстоящата среща с Владимир Путин в Хелзинки, а британският премиер обеща пълна подкрепа за Вашингтон в отношенията с Русия.

„Мисля, че бихме имали шанс за много добри отношения с Русия, надявам се за това. Путин окупира Крим по време на администрацията на Обама. Не мисля, че би го направил, ако аз бях президент по това време”, добави американският президент Доналд Тръмп.

Тръмп започна визитата във Великобритания с критики към домакините

„Договорихме се, че е важно да се обърнем към Русия от позицията на силата и единството и трябва да продължаваме да се борим срещу опитите за подкопаване на нашите демокрации”, каза британският премиер Тереза Мей.

Доналд Тръмп предупреди Европа да се пази от прилива на мигранти и изненада всички присъстващи с думите си за Ангела Меркел.

„Имам чудесни отношения с Ангела Меркел. Знам, че не е политически коректно да го казвам, но ще го кажа силно: „Европа трябва да се погрижи за себе си. Имиграцията променя културата, променя сигурността”, добави Доналд Тръмп.

Огромно 6-метрово ревящо бебе с лика на Тръмп и шумни протести имаше в Лондон.

И докато Тръмп разпространяваше своите възгледи, първата дама Мелания и съпругът на Тереза Мей имаха отделна програма. И все пак има поне един човек в кралството, който с нетърпение очакваше пристигането на Доналд Тръмп. 4-годишният Джоузеф през целия ден с нетърпение очакваше Тръмп да посети дома му.

Репортер: Тоня Димитрова

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.