Терористът е разпространил името и адреса на училището на малкия Джордж

Кралският съд в Уулуич, източно от Лондон, осъди на доживотен затвор Хуснаин Рашид, който призоваваше към атентат срещу 4-годишния принц Джордж.

Принц Джордж и принцеса Шарлот ще бъдат сред шаферите на сватбата на Хари (ВИДЕО)

„Сигналът ви беше ясен – предоставихте името и адреса на училището на принц Джордж, снимка на училището на принц Джордж и инструкции и заплахи, че принц Джордж и другите членове на кралското семейство трябва да бъдат възприемани като потенциални мишени“, каза съдията Андрю Лийдс, когато прочете присъдата, предаде БГНЕС.

Шарлот и Джордж, които разтопяват сърцата на феновете (ГАЛЕРИЯ)

По време на заседанието на съда Рашид се призна за виновен за участие в подготовката на терористични действия и подстрекателство към тероризъм. В социална мрежа той призоваваше привържениците на радикалния ислям да извършват нападения срещу хора като използват бомби и хладно оръжие, а също и да инжектират отрова в сладолед в магазините.

Принц Хари е най-харесваният член на британското кралско семейство (СНИМКИ)

През октомври миналата година той публикува снимка на 4-годишния принц Джордж и адреса на училището Thomas's Battersea в Лондон, в което той учи. Отдолу имаше текст „дори кралското семейство няма да бъде оставено на мира“.

Освен това при разследването в телефона на обвиненият британски гражданин беше открито събраното там ръководство с името „Муджахидин единак“, в което се съдържаха статии за това как се приготвят самоделни взривни устройства при домашни условия.

Обвинението твърди, че Рашид имал намерение да публикува тези материали, което не станало поради залавянето му от полицията. Подсъдимият е преподавал в град Нелсън и според разследването имал намерение да замине за Сирия, за да се включи в бойните действия на страната на екстремистите от ИДИЛ.

Още любопитни новини за сватбата на годината:

Музикантите на сватбата на Хари и Меган: Госпъл хор и челист тийнейджър

Меган Маркъл с първата официална проява с кралица Елизабет Втора (СНИМКИ)

Меган Маркъл е по-популярна от Кейт Мидълтън

Принц Хари и Меган Маркъл станаха герои на комикс (ВИДЕО)

Уилям, Кейт, Хари и Меган за първи път заедно на официално събитие (ВИДЕО+СНИМКИ)

Подариха на Хари и Меган любовна лъжица (ВИДЕО+СНИМКИ)

ЕЗИКЪТ НА ТЯЛОТО: Какво "говори" поведението на Хари и Меган за връзката им?(ГАЛЕРИЯ)

Годежните снимки на Принц Хари и Меган Маркъл

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.