3000 медицински лица ще бъдат в готовност само в Париж и околностите

110 хиляди полицаи ще следят за опазването на реда из цяла Франция по време на финала на Световното първенство по футбол и след него. 12 хиляди полицаи и три хиляди медицински лица ще бъдат в готовност само в Париж и околностите, информира БТА. 

В Загреб цената на билетите за финалния мач скочи до 10 500 евро

"Правим всичко възможно, за да могат французите да изживеят тези празнични моменти спокойно, въпреки опасността от терористични нападения, която остава висока", коментира вътрешният министър Жерар Коломб. 

Мачът Хърватия - Франция за титлата на Мондиал 2018 ще се играе в неделя от 18:00 часа българско време.

Нестор Питана ще ръководи финала между Франция и Хърватия

Ако французите успеят да стигнат до втората си световна титла, се очаква милиони хора да излязат по улиците, за да празнуват, което може да е предпоставка за опасни ситуации и уязвимост към терористични атаки. Положението е усложнено и от факта, че ден по-рано, в събота е националният празник на страната.

ХЪРВАТИЯ ПИШЕ ИСТОРИЯ: Балканците на финал с Франция (ОБЗОР)

Франция е сред страните, пострадали най-тежко от терористични нападения в последните години, като именно на националния празник преди две години терорист прегази и уби 86 души по крайбрежната алея на Ница. 

"Целта е всичко през двата дни да премине гладко. Не искаме празненствата да бъдат почернени от трагедии", допълни Коломб.

Хърватското правителство заседава с фланелките на националния тим (ВИДЕО)

Преди 20 години, когато Франция спечели първата си световна титла, около милион и половина души излязоха само по бул. "Шанз-Елизе", като този път целият район около булеварда ще бъде предварително затворен за автомобили. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.