Те изразиха солидарност със собствениците на животни в Странджа

Протести на млекопроизводители в страната. Гориха вълна вчера, изливаха мляко. Тонове мляко по асфалта, пътна блокада, искане на министерска оставка. Така изглеждаше вчерашният ден. Производителите настояват за средства, които да ги подпомогнат заради проблемите в този сектор. Обявили са и следващ протест – в сряда пред сградата на правителството.

ЧУМАТА ПО ЖИВОТНИТЕ: Евтаназират хиляди животни заради заразата

„Не е нещо неочаквано, че протестите ни съвпадат с това, което се случва на колегите от Странджа. Отново трябва да посочим нашата съпричастност към колегите, защото това не е просто бизнес, който се случва. При тези хора овцевъдството и козевъдството е начин на живот. Тук никой в държавата не мисли. Избиват се животните”, каза един от организаторите на протеста.

„Всичко това като цяло – животновъдството в България е на този хал точно, защото няма политика. Затова искаме оставки на конкретни хора. Защото те не се на земята при животновъдите, а си стоят в канцелариите и не знаят какво се случва”, категоричен бе той.

НАПРЕЖЕНИЕ В ЯМБОЛСКО: Продължава евтаназирането на домашни животни

„Това нещо, за да се случи, някой експерт в кавички в министерството, е решил от нераждала овца ти да доиш мляко, за да си получиш субсидията”, обясни Симеон Караколев.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.