"И аз, и семейството ми отидохме и дадохме показания", обясни Мирослав Хинков, собственик и пилот на самолета

Пореден случай на самолет, излетял от Летище София без гранична проверка завърши с разпит в полицията. Случаят е от петък – частен самолет с 5 души излита от Габрово и каца в София. Пилотът излиза от летището, за да свърши лична работа в София и на връщане взима семейството си и излита към Гърция. Оказва се, обаче, че нито един от пътниците не е минал проверките на летищните власти. 

Самолет излетя от Летище София без проверка

„Когато кацнахме в Гърция, разбрах, че има проблем. Ние все още не бяхме минали проверката в Гърция, когато ми се обадиха от „Гранична полиция” и ми съобщиха, че сме преминали границата без проверка на пътниците. Аз самият минах проверката и затова не очаквах, че може да стане такова нещо”, обясни за „Здравей, България” Мирослав Хинков, собственик и пилот на самолета.

По думите на Хинков, той излита от Габрово и каца в София, където излиза от територията на летището, защото имал работа в столицата. На връщане той минава през проверките на „Гранична полиция”, докато семейството му остава да го чака на територията на летището.

„Аз не се чувствам много виновен, освен това, че не попитах останалите членове на семейството ми дали са минали през проверките на летищните власти. Но в края на краищата ние бяхме проверени в Гърция по сигнал на нашите служби. Иначе самите гърци нямаха особено намерение да ни проверяват”, казва бизнесменът от Габрово.

ОБНОВЕНА: Отстраняват 13 граничари заради непроверения полет от Франция

„На връщане минахме през летището на Горна Оряховица и там, освен проверката, ни връчиха и призовки за явяване като свидетели по случая в София. И аз, и семейството ми отидохме и дадохме показания. Към нас няма отправени никакви обвинения. Аз категорично бях проверен по всички правила. Семейството ми не е било съпроводено, но те по никакъв начин не са пречили да бъде извършена такава проверка”, катеторичен е Мирослав Хинков, собственик и пилот на самолета.

Целия разговор гледайте във видеото.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.