"Манолова много добре би трябвало да познава работата на институциите", добави Ваня Григорова

„Това, което прави омбудсманът Мая Манолова е да се опитва да очерни всички налични институции и да се представи като Батмана на републиката”. С тези думи Ваня Григорова от КТ „Подкрепа” коментира изгонването на омбудсмана от заседанието на Националния съвет за тристранно сътрудничество. А Манолова дойде на НСТС заради промяната на правилата за пенсиониране на миньори, които са били съкратени.

Манолова за скандала на Тристранката: Няма да чакам покани да си свърша работата

Ваня Григорова от синдикатите обаче определи действията на Манолова като „популизъм”.

СКАНДАЛ: Изгониха Мая Манолова от заседание на Тристранката (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Това е безумие. Това Мая Манолова го прави по всички теми навсякъде. В петък на заседание на работна група за Закона за хората с увреждания г-жа Манолова стоя два часа, опита се два или три пъти да се включи в дискусиите, след което излезе и заяви отвън, че национално представителните организации пречат на реформата, което категорично не е вярно”, каза още Ваня Григорова от КТ „Подкрепа”.

Валери Симеонов: Край на ТЕЛК-овете за шипове в гърба и два избити зъба (ВИДЕО)

И добави: „Г-жа Манолова много добре би трябвало да познава работата на институциите и отделните органи. Националният съвет за тристранно сътрудничество не е мястото, на което се взимат решения. НСТС е консултативен орган, в който работодателите и синдикатите изказват собствените си позиции. Тя, ако иска да се бори за нещо, трябва да се бори в Министерския съвет и в Народното събрание. Там се взимат решенията”.

Целия разговор гледайте във видеото.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.