Задържан е началник-сектор Мирослав Стефанов, както и негов колега

Продължава разследването около акцията в Пътна полиция – Габрово, свързана с регистрация на крадени автомобили. 

Арестуваха полицаи за незаконна търговия с коли

Информацията, все още е непотвърдена, но това което знаем, към момента е, че началник-сектор „Регистрации” Мирослав Стефанов и негов колега са задържани по подозрение, че са регистрирали крадени автомобили. Има и още един задържан, който се счита, че е лидер на организирана престъпна група. Той е задържан във Варна.

Часът е около 15:00. Денят – петък. В Пътна полиция – Габрово нахлуват служители на вътрешна сигурност в МВР. Млада жена, чиято самоличност запазваме, вижда случилото се, докато чака за регистрация на автомобила си.

Прокуратурата: Началникът на КАТ е взимал подкупи за бърза регистрация на коли

„Чух в съседната стая за регистрация силен удар, но продължавахме да нямаме никаква информация, какво се случва. И в крайна сметка, една от жените, която беше на опашката попита „Има ли смисъл да чакаме на опашката или трябва да си ходим”, защото явно са чакали доста време и в крайна сметка те ни казаха, че са приключили за днес и всички си заминахме. По-късно видяхме доста служители на МВР, но нищо не ни казаха, само че са приключили за днес”, разказва свидетелка.

Арестът е извършен в кабинета на началник-сектор „Регистрации”. Задържане е дългогодишният служител в системата Мирослав Стефанов. Районът не беше отцепен, но външни хора не бяха допускани.

Освен Стефанов е задържан още един служител в сектора. Късно снощи започна претърсване на адреси в Габрово и извън града. Къщата на Стефанов в село Драгиевци също бе обискирана. По непотвърдена информация е открито устройство за пренабиване на номера на автомобили и голяма сума пари.

Заради разследването не е ясно дали Пътна полиция-Габрово ще работи в първият работен ден на следващата седмица. Очаква се, тогава да има и повече информация за разследването.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.