Към момента няма насилие и сблъсъци

В Болярово днес ще се опитат да вземат повторни проби от животните.Евакуираха всички външни хора от село Шарково край Ямбол.

ЛОВЕН СЕЗОН ПРЕЗ ЛЯТОТО: Ще реши ли проблема с чумата?

Шарково стана известно със стадото на баба Дора. Жандармерията не допуска никой в селото. Полицията е отишла в двора на баба Дора и е помолила със заповед от БАБХ всички, които я защитават и нямат местна адресна регистрация, да напуснат територията.

ГЕРБ обвиниха Нинова във връзки с протестиращите в Шарково (ОБЗОР)

Всичко е било кротко без насилие, както от полицията, така и от протестиращите. Властите казаха, че е въпрос на време стадото на баба Дора да бъде умъртвено. Няма официално потвърждение дали стадото ще бъде умъртвено тези дни, нито от Министерството на земеделието, нито от МВР.

Евакуираха всички външни хора от село Шарково край Ямбол. Кротка е обстановката в Малко Шарково.

В момента протестиращите са на площада в Малко Шарково. Те казват, че са кротки, никой не им плаща и просто са искали да защитят стадото на баба Дора. Районът е отцепен и се допускат само местни хора или такива, които доставят храни.

Стигна се и до арест на една от жените, която много настояваше да влезе. Тя беше облечена в народна носия и каза, че е от организация, която защитава животните. Полицаите обаче я арестуваха, защото нарушава реда.

Настроенията сред местните са, че с тази сага трябва да се приключва. Животните, за да не се разпространява заразата, трябва да бъдат умъртвени.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.