Оказва се, че най-добре те се реализират в сектора на услугите

Над 250 са регистрираните на борсата лица със зрителни увреждания. През последните години от бюрото успяват да намерят постоянна работа на повече от 50 незрящи.

Защо общежитието за незрящи в Пловдив тъне в мизерия? (ВИДЕО)

След възпаление, засегнало очите, Надежда напълно губи зрението си още в училище. Не губи обаче своята упоритост, усмивка и мечти.

„В детството имах интерес към медицината, но заради зрението нямаше как да завърша, а масажът беше единственото достъпно нещо и свързано с медицина. Завърших лечебен масаж като по този начин пак успявам да помагам на хората”, разказва тя.

Така на 40-годишна възраст тя е щастливо омъжена жена, горда майка на две момчета и масажист с повече от 10 години опит. От април месец, благодарение на фондация „Синергиа” и бюрото по труда за лица със зрителни увреждания, тя започва работа в столично масажно студио.

Десетки незрящи живеят при ужасяващи условия (ВИДЕО)

„Аз се чувствам страхотно, мисля че и клиентите се чувстват добре. В началото имат притеснения, но когато поговорят и усетят самия масаж, се отпускат и си променят мнението”, казва тя.

Желаещи не липсват. Оказва се, че хората със зрителни увреждания най-добре се реализират в сектора на услугите.

Румен Радев: Държавата ни е длъжник на хората с увредено зрение

В момента фондация „Синергиа” работи по още няколко нови проекта, сред които дегустации на тъмно и тиймбилдинги на тъмно.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.