Автомобилът е ударил и две коли

Тежък инцидент в Сандански. 6-годишно дете е с опасност за живота, след като 72-годишен шофьор го блъсна на тротоара с колата си.

Малко преди 9.00 часа екипите на ВиК в Сандански пристигнали с багер на улица "Александър Буйнов". Паркирали тежката машина на улицата и поставили сигнализация, че пътят е затворен.

Млада жена загина при катастрофа край Карлово

Около багера се събрали деца от квартала, за да го разгледат - сред тях и 6-годишният Мартин. Докато се организирали да започват, към екипите на ВиК се приближил възрастен мъж. Той поискал да мине с колата си покрай багера, но му било отказано.

Вероятно ядосан, мъжът се качил в автомобила, натиснал газта, проправил си път между багера и паркираните на тротоара коли. Миг по-късно прегазил и детето.

В момента на удара до малкия Мартин е стоял шефът на водното дружество в Сандански. Мъжът е в шок от преживяното.

Дете пострада при пътен инцидент с полицейска кола

В момента на инцидента заедно с детето около багера са били още 5-6 деца. Всички те са невредими.  

От прокуратурата отказаха коментар заради опасения, че могат да повлияят на свидетелските показания. Все още не е ясно и дали 73-годишният шофьор е бил с изрядно свидетелство за управление. Според съседите му той е имал здравословни проблеми. Пробата му за алкохол е отрицателна. Не е осъждан.

Детето е оперирано, изваден му е далакът. В Сандански бе изпратена линейка от София, която го транспортира в "Пирогов".

Репортер: Антон Чавдаров

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.