За кратко в четвъртък вечерта над града се изляха 18 л/кв.м., а някои улици се превърнаха в реки

След проливния дъжд във Варна снощи - 17 сигнала за наводнения. И една разходка с лодка. Защо при всеки дъжд сигналите за наводнения са от едни и същи места? За кратко в четвъртък вечерта над Варна се изляха 18 литра на квадратен метър. Някои улици се превърнаха в реки.

„При силен дъжд винаги е така. От ул. „Чаталджа” водата се спуска насам, от ул. „Генерал Колев” водата се спуска насам и тук, долу, става водосбор”, обяснява Петър.

След дъжда водата бързо се оттече. Проблемните места обаче са едни и същи всеки път. В четвъртък вечерта е имало сигнали за наводнение в Акушеро-гинекологичната болница и във Варненската окръжна болница, както и в много подлези. 

Проливен дъжд се изля във Варна (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Този подлез винаги като вали дъжд, става като басейн. Сега е затворен булевардът, понеже правят ремонт. Не може да пресече човек и най-много да блъснат някой - няма откъде да се пресече, защото това е единственият подлез”, коментира Даниел.

От Община Варна обещаха, че след приключването на ремонта, проблемът с наводняването на подлеза ще бъде решен.

Заради изграждането на новия булевард „Васил Левски”, движението по трите основни булеварда на Варна е силно затруднено. А при силен дъжд още повече. От една страна, при толкова дъжд шахтите няма как да поемат водата. От друга обаче, в голяма част от Варна канализацията не е разделена на битова и дъждовна. За решаването на проблема трябвали много пари.

„Общо около 100 милиона, които Община Варна на този етап не може да задели”, обясни Купен Пашов от Община Варна.

Повече по темата гледайте във видеото.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.