На няколко места се активизираха нови свлачища

Отново наводнения в Тетевенско. При интензивните дъждове в понеделник в общината бяха наводнени къщи, складове и пътища. На няколко места се активизираха нови свлачища. 

Във вторник продължава отводняването на местата, засегнати от водната стихия, както и почистването на пътната инфраструктура. Разчистват се наноси от кал и камъни по основните улици в Тетевен.

Тетевен отново под вода (ВИДЕО+СНИМКИ)

Само преди седмица общината обяви бедствено положение заради последствията от пороите. Тогава щетите бяха за над 6 милиона лева. 

Огромно свлачище срина цял склон в село Черни Вит. Няколко къщи се озоваха на метри от тонове кал, скали и паднали дървета.

Придошлите води на Черни Вит отнесоха брега, а с него - и рибарника на възрастно семейство.

Необходими са сериозни инвестиции за укрепване на пътя Черни Вит – Тетевен, но може би сега не е най-подходящият момент те да бъдат направени. Има много сериозни щети и по общинската инфраструктура”, каза в ефира на „Здравей, България” кметът на Черни Вит Цветослава Христова.

А загиналият във водите на река Вит 33-годишен мъж се оказа със заболяване, съобщиха от прокуратурата. И уточниха, че смъртта не е настъпила в резултат на удавяне.

Гледайте във видеото подробности за щетите от бедствието.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.