Горещата вълна там се засилва

Два смъртни случая от топлинен удар са регистрирани тази седмица в Испания, където се засилва горещата вълна. Това съобщиха местните власти в югоизточната област Мурсия, предаде Франс прес.

Първи жертви на горещините станаха близо 40-годишен работник нигериец, трудил се във вторник на пътен строеж край град Мурсия, и пенсионер на 78 години, поразен от жегата, докато копаел в зеленчуковата си градина и починал по-късно в болницата, информираха здравните служби, цитирани от БТА.

ЛЯТОТО Е ТУК: Докога ще продължи?

Аутопсия на тялото на работника показа, че причина за смъртта е топлинен удар, макар че е имало и съпътстващо заболяване - хипертония, което може да е допринесло за фаталния изход, потвърди пред АФП говорителка на мурсийската болница "Кралица София".

Според източник от здравното заведение причините за смъртта на 78-годишния пенсионер все още не са потвърдени и аутопсията предстои.

Порои причиниха огромни наводнения в Сърбия (ВИДЕО)

Метеоролозите прогнозираха, че днешният ден ще е сред най-горещите това лято в Испания с температури от 40 градуса в Мадрид, 42 - в Севиля и Андалусия на юг, 43 в Касерес и 44 в Бадахос и Естремадура - на югозапад, допълва АФП.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК