Заместник-председателят на ОС не е член на партията, заявяват социалистите

"Във връзка с информацията за задържането на общинския съветник от Бургас Бенчо Бенчев заявяваме, че той не е член на Българската социалистическа партия. Участвал е в листата за общински съветници през 2015 г. като гражданска квота. Изпълнителното бюро на Националния съвет на БСП се разграничава от него и настоява той да напусне Общинския съвет на Бургас незабавно". Това заявиха социалистите в съобщение до медиите, часове след като стана ясно, че Бенчев е един от седмината българите, арестувани при акцията по задържането на Димитър Желязков - Митьо Очите в Истанбул.

7 българи, арестувани с Митьо Очите в Турция, са предадени на МВР

"Димитър Желязков (Митьо Очите) е заловен в Истанбул в компанията на общински съветник от БСП и бивш депутат на ДПС. Логично се очаква реакция от нас, въпреки че Бенчев не е член на партията. Поисках информация кога, кой, как и защо е предложил този човек в наша листа преди години. И заваляха съвети: не се намесвай, не взимай отношение, прехвърли отговорността на местната структура, трай си и не понасяй негативи заради решение на предишното ръководство на партията. Разбира се - категорично отхвърлих тези препоръки. Бенчев незабавно трябва да освободи всички постове и да напусне Общинския съвет на гр. Бургас. Този случай е образът на икономическо-политическа криминална спойка на интереси и пари. Той е ярък пример за модела на прехода.И не е единствен в страната. И не само, че няма да послушам съветите - да си мълча и да се сниша, а много категорично ще заявя: няма наши, няма ваши. На този модел трябва да се сложи край", написа лидерът на БСП Корнелия Нинова на официалната си страница във Facebook.

Бургаският общинар Бенчо Бенчев е бил с Митьо Очите в Истанбул

Желязков е сочен за ръководител на организирана престъпна група, която, според прокуратурата, се е занимавала с рекет, палежи и наркотици. 

Стаята в турски хотел, в която бяха арестувани сънародниците ни, била наета от името на Бенчев. Неговото име нашумя, след като лидерът на БСП Корнелия Нинова се ядоса на „Ролс-Ройс"-а, който той притежава.

Митьо Очите е арестуван в Истанбул

Общо 19 души, за които се смяташе, че са участвали в престъпните дейности у нас, пък бяха арестувани при спецакция в Бургаско преди дни. Прокуратурата поиска петима от тях да останат за постоянно за решетките. Късно в събота вечер Специализираният съд постанови именно това след продължило повече от пет часа заседание.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.