Кой е бургаският общинар, задържан с Митьо Очите в Истанбул?

"Ръководството на БСП - и местното, и националното, снема доверието от Бенчо Бенчев. Към него е отправена покана да подаде оставката си. Това е нормалният политически изход от ситуацията". Това заяви за "Здравей, България" адвокат Евгений Мосинов, зам.-председател на групата общински съветници на БСП в Бургас.

Митьо Очите е арестуван в Истанбул

В края на миналата седмица бургаският общинар Бенчев беше арестуван заедно с Митьо Очите в Турция.

Бургаският общинар Бенчо Бенчев е бил с Митьо Очите в Истанбул

"За нас ситуацията е изключително изненадваща и неприятна от политическа гледна точка и мисля, че ръководството на БСП взе необходимата навременна реакция - тя е ясна, точна и категорична", заяви Мосинов, като поясни, че ако Бенчев сам не подаде оставката си, той може да бъде изключен от партийната група.

СПЕЦАКЦИЯ В БУРГАС: 19 души в ареста, издирват Митьо Очите за рекет и дрога (ВИДЕО)

Бенчев е заместник-председател на Общинския съвет и е от гражданската квота на БСП. Името  му нашумя, след като лидерът на БСП Корнелия Нинова се ядоса на „Ролс-Ройс"-а, който той притежава. Исторята не мина без политически престрелки.

ЗАРАДИ ЛУКСОЗНА КОЛА: БСП с остра реакция срещу общински съветник

"При БСП лицемерието е в голяма степен. Това е една партия от милионери, които се правят на социалисти. Това учудване, което те демонстрират сега, е много смешно. В Бургас и в цяла България знаят за тези контакти", заяви Слави Ангелов. 

"Може и да не се стигне до обвинения. Ние виждаме резултати от един обиск в момента. Никой не знае какви са доказателствата, събрани в тази насока", коментира на свой ред Кирил Радев, бивш директор на НСБОП.

Цялото интервю с тях гледайте във второто видео. А какво смятат колегите на Бенчев на неговия двойнствен живот можете да видите в първото видео. 

Репортер: Цеца Алексова

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.