Повече от 10 души вече протестират

Гладната стачка сред служители на „Български пощи” расте. Повече от 10 души вече протестират. Те настояват за среща с премиера Бойко Борисов и плашат с блокиране на магистрали, ако исканията им не бъдат изпълнени.

От 30 юли Златка Младенова започна гладна стачка заради спрени пари за клас „Прослужено време” и ваучери за храна. По думите й - парите вече са изплатени след намесата на Инспекцията по труда, но протестът й продължава.

„Ние искаме това, искаме онова, ами щом искате – ние ще ви ударим, за да си замълчите. Това беше реакцията на ръководството, за това искаме преди всичко оставката на ръководството”, заяви Златка Младенова, служител „Български пощи”.

Според изпълнителния директор на „Български пощи” - Деян Дънешки, натиск от ръководството към  служителите нямало. За останалите искания на синдикалните членове - в момента се провеждала обществена поръчка за ново работно облекло, а повишаването на заплатите било свързано с резултатите на дружеството.

„Аз недоумявам защо в момента колегите продължават да гладуват. Защото още когато за първи път се срещнахме, още в същия ден, ние изплатихме дължимите пари към нея, като те не са задържани, за да упражняваме някакъв терор срещу нея”, Деян Дънешки.

Към протеста на Златка Младенова се присъединяват още 12 души. Един от тях е председателят на синдикат „Защита”, който заяви, че ако исканията им не бъдат чути, то ще се стигне дори до блокиране на магистрали.

„Крайната мярка, ако не ни чуят,че действително има проблем в държавата и той трябва да се решава. Той не е само в „Български пощи”. Когато хората си потърсят правата да биват смачквани””, заяви Красимир Митов.

„Аз виждам чисто амбиция за по-сериозно синдикално присъствие, което не мога да осигуря на г-н Митов. Така като му слушам исканията той гледа политически, да развива политически проект. Единственото, което мога да направя за г-н Митов, е да си подам оставката. Дали ще спре да гладува Златка Младенова?”, пита Деян Дънешки.

А за протестиращите единствената гаранция за техните искания е среща с премиера Борисов.

Репортер: Лора Инджова

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.