Машината ще облита магистралите и по-натоварените пътища

Масирана пътна акция на полицейските сили в разгара на летния сезон. В битката с джигитите на пътя се включва и хеликоптер на „Гранична полиция”.

Хеликоптерът излетя в 04:00 часа от авиобаза „Безмер”. Машината ще облита магистрали, натоварени пътища и ще следи за агресивни шофьори, за такива, които се движат в пакет, и за използващи аварийната лента за придвижване.

СРЕДНОЩНА АКЦИЯ: Задържаха пияни и дрогирани шофьори по Черноморието (ВИДЕО)

Хеликоптерът е снабден с камера, която има възможност да заснеме отблизо регистрационния номер на автомобила нарушител и да предаде информация от въздух на патрулите на пътя.

Включването на летателната машина е част от специализираните акции, които МВР провежда, за да се намали броят на катастрофите в страната, обясни главен инспектор Росен Рапчев от „Пътна полиция”.

Операцията ще продължи и през уикенда.

Статистиката на КАТ показва, че през летния сезон тежките пътни инциденти се увеличават с 10%. Затова днешната операция е насочена основно към трафика към морето.

Само до 16:00 часа този следобед бяха констатирани 306 нарушения. Най-много са шофьорите, които карат с превишена скорост - 256 души.

Повече гледайте във видеото

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.