Очаква се наесен да бъдат гласувани промените в закона

Протестиращи майки поискаха оставката на шефа на Агенцията на хората с увреждания, както и на заместник-председателя на Националния съвет за интеграция на хората с увреждания към Министерския съвет. Поводът за напрежение е предложеният проект за закон, който не отговаря на очакванията им.

Всички страни в преговорите по законопроекта, провеждащи се в петък в социалното министерство, са недоволни и имат сериозни критики към текстовете.

Нов регистър обединява информацията за хората с увреждания у нас (ВИДЕО)

 „С тази помощ няма да има оцелели хора с увреждания”, категорична бе Адриана Стоименова, заместник-председател на Националния съвет на хората с увреждания.

В този проект реформа няма. Аз наистина не разбирам защо е тази съпротива срещу реформата в политиките по отношение на хората с увреждания. Индивидуалният подход, индивидуалната оценка имат абсолютно пожелателен характер. Личната помощ е маркирана с едно изречение и няма никаква гаранция, че тя ще бъде предоставена”, коментира омбудсманът Мая Манолова.

Премахнаха палатковия лагер на хората с увреждания в София

Намеренията са общественото обсъждане на текстовете да започне най-рано на 20 август, а наесен те да бъдат гласувани от депутатите.

Още по темата гледайте във видеото.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.