Тя продължи 12 дни

Прекратява се гладната стачка в „Български пощи“ ЕАД.

Ръководството на „Български пощи“ ЕАД и синдикат „Защита“, съвместно с омбудсмана Мая Манолова постигнаха съгласие за прекратяване на гладната стачка в дружеството, предаде БГНЕС.

Така Златка Младенова, която е служител в Българския разменно-сортировъчен център (БРСЦ) на „Български пощи”, прекрати гладната си стачка, която продължи 12 дни.

Гладната стачка сред служители на „Български пощи” расте

На срещата ръководството на дружеството пое ангажимент да дава ваучерите и да изплаща допълнителното възнаграждение за трудов стаж и професионален опит в договорените размери, а Манолова стана медиатор между страните и се договорихапри възникване на проблеми да водят конструктивен диалог.

Мая Манолова се ангажира да предложи на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията промяна на срока за изплащане на компенсации за нетните разходи, които произтичат от задължения на „Български пощи“ за предоставяне на универсалната пощенска услуга от 1 януари 2020 г. на 1 януари 2019 г. Предложеният от омбудсмана текст е към проекта на ЗИД за пощенските услуги, качен за обществено обсъждане на сайта на ресорното министерство. Освен това, с цел подобряване финансовото състояние на компанията, Манолова ще препоръча на всички държавни институции да ползват услугите на „Български пощи“ ЕАД. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.