Бранимир Ботев не е бил в дома си в момента на нападението

Маскирани опитали да влязат в къщата на бившия зам.-министър на туризма Бранимир Ботев. Това разказва самият той.

Нападението, по думите му, се случило снощи, малко след 22:00 часа вечерта в къщата на Ботев близо до Евксиноград.

Въоръжени пребиха охранител и обраха казино в столичен квартал

Бившият зам.-министър в правителството „Орешарски” не е бил в този момент в дома си, но синът му видял какво се случва и се развикал. Заради суматохата маскираните избягали.

 Пред NOVA Бранимир Ботев заяви, че това е опит за сплашване заради негови публични изяви за злоупотреби в туризма и начини на даване на концесиите на плажовете. 

Оставиха в ареста задържаните за обира на инкасо в Плевен

„Дадох интервю преди 3 дни, говорих за разминавания. И бях предупреден да не съм толкова рязък”, заяви Бранимир Ботев. „Всяка година от бюджета само от туризма се източва половина милиард. Многократно цитирам Ангелкова и критиките ми са към нея”, заяви Ботев.

 „Чудя се да се смея или какво точно? В смисъл изключително забавно реагирах сутринта, защото реших, че наистина е може би 1 април, но сме август месец и е изключително нелепо да се говорят такива меко казано абсурдни твърдения в ефир и това да създава някакви внушения, които сами по себе си граничат със здравия разум. Поради тази причина още днес завеждаме дело за клевета. Така че абсурдно е някой да твърди в ефир такива глупости или твърдения. Има органи, които ще се заемат с това”, заяви министър Ангелкова.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.