Колко гореща е дадена година не играе особен фактор в това колко гореща ще е следващата

Следващите няколко години ще са необичайно горещи.

Учените в паника: Невиждано топла зима в Арктика

Учени от института Националния научен център във Франция и Университета на Саутхемптън във Великобритания прогнозират, че започва период на екстремни горещини, който ще продължи поне до 2022 г., съобщава Би Би Си, цитирана от Vеsti.bg.

Глобалното затопляне застрашава милиони хора с наводнение

Учените са разработили нов математически модел, който да предвижда вариациите на средната глобална температура. Той потвърждава предишни концепции, че парниковият ефект не води до постоянно плавно повишаване на температурите. Вместо това то е на периоди.

Стивън Хокинг: Земята ще се превърне в огнен ад

В началото на XXI век беше отчетен известен застой на глобалното затопляне. Петте най-горещи години в историята обаче са измерени само в периода от 2010 г. досега. Според учените колко гореща е дадена година не играе особен фактор в това колко гореща ще е следващата година.

Зачестилите снеговалежи в Сахара свидетелстват за глобално затопляне (ВИДЕО+СНИМКИ)

Новият математически модел е приложен на симулации на климата през XX и XXI век. Той показва, че една причина за по-горещите години е по-малкото количество на достатъчно интензивни студени климатични събития. Новите прогнози на учените показват, че през следващите няколко години има по-малка вероятност за подобни събития. Това ще доведе до по-топли години от първоначално очакваното.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.