В зоната от метростанцията до сектор А ще бъдат разчертани около 100 паркоместа

Край на нерегламентираното паркиране около Националния стадион "Васил Левски". Столичната община въвежда платен престой. От днес започна разчистването на колите, които пречат за разчертаването на паркинга.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

От 1 септември в зоната от метростанцията до сектор А на Националния стадион ще бъдат разчертани около 100 паркоместа. Ще бъде изградена бариера, както и автомат за плащане на престоя. 1 час престой ще ни струва 1 лев. Ако решим да оставим колата си повече от 4 часа обаче, цената ще е 2 лева на час. Идеята на общината е да въведе ред и нормален достъп до парка.

"Крайно време беше тази зона да се освободи, така че към входа на Борисовата градина да има достатъчно пешеходно пространство, откъдето хората да минават безпрепятствено", казва зам.-председателят на Столичния общински съвет Николай Стойнев.

Нови правила за паркирането в София

Платеното паркиране ще важи за района между Националния стадион, булевард "Евлоги и Христо Георгиеви" и булевард "Драган Цанков". 

В понеделник паяци вдигаха принудително всички коли, които не спазиха срока за преместване. Собствениците им могат да ги намерят на паркинга срещу стадиона, като добрата новина е, че няма да плащат за репатрирането. Пазарите за ски и велосипеди през почивните дни няма да спрат да работят, но вече ще плащат такса на общината.

"Те ще бъдат таксувани на базата на паркомясто, като ще трябва да заплащат за едно паркомясто 12 лева крайна цена", обясни Борислав Борисов от общинското дружество „Пазари запад”.

Нова "Социална зона" за паркиране в София

Засега паркирането до стадиона от страната на езерото "Ариана" остава безплатно. От Столична община съобщиха още, че до края на месеца ще бъде пуснато движението по бул. „България”, където сега тече ремонт.

"Ако успеят до четвъртък да приключат с този участък, в петък да се остави асфалта да изстине. В петък срещу събота можем да обърнем движението по новоремонтирания участък и да започнем реконструкциятя в платното посока център", обясни кметът на София Йорданка Фандъкова.

От вторник затварят изцяло Източната тангента от бул. "Христофор Колумб" до квартал "Христо Ботев". Ще се пускат само колите на хората, които работят в района.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.