Какво е бъдещето на управлението – коментират Първан Симеонов и Антоний Гълъбов

„Ако ще има предсрочни избори, няма да са сега веднага. Ще ги избутват всячески, а защо не и да стигнат до пълен мандат”. Това коментира политологът Първан Симеонов в ефира на NOVA.

Днес трябва да стане ясно какво ще е бъдещето на правителството и остава ли НФСБ коалиционен партньор в кабинета „Борисов 3”? Поводът за напрежението дойде след трите министерски оставки, които Борисов поиска след катастрофата край Своге. През уикенда партията на Валери Симеонов заседава в хотел в Несебър, за да реши дали ще останат част от правителството на Бойко Борисов.

Ще остане ли НФСБ коалиционен партньор?

„Оставките трябва да минат, въпреки някои нюанси. По-скоро г-н Валери Симеонов би следвало да остане в този формат. Г-н Марешки предварително каза, че ще подкрепи, г-н Сидеров ще подкрепи, вероятно и ДПС в такива моменти също ще подходи услужливо”, заяви Симеонов.  

„Дори и да приемем, че една от трите партии, между тях няма никакво желание да изградят коалиция, дори една от трите партии да оттегли едностранно подкрепата си, това няма да промени конфигурацията на управлението”, заяви политологът Антоний Гълъбов. Според него обаче напрежението между тях ще продължи.

ТАЙНА СРЕЩА КРАЙ МОРЕТО: НФСБ решава да продължи ли участието в кабинета

„Ние сме в предизборна кампания и то на 2 хоризонта. Непосредствено предстоящите избори за европейски парламент в малка степен интересуват българските партии, защото се виждат в друга роля. Но критичните избори са догодина – за местни органи на властта”, коментира Гълъбов.

Повече гледайте във видеото

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.