Голяма част от града беше блокирана от полиция

Тройно убийство разтърси Самоков. Бивш пожарникар застреля 33-годишна жена и две деца - момчета на 15 и на 12 години. Едното от тях е неин син, а другото - племенник.

Голяма част от града беше блокирана от полиция, а по-късно 52-годишният стрелец беше открит мъртъв. По първоначални данни той е имал връзка с убитата жена.

ЗАРАДИ МИСТИЧЕН РИТУАЛ: Убиха и заровиха дете в пустинята

Бившият пожарникар Иван Льомов и жертвата му Венета Кирилова живеели на семейни начала от години. Скоро се разделили. Последвал скандал. След скандала и трите убийства.

„Влиза през портата и стреля по сина ѝ, който е на скутера. Стреля и по нея, и голямото момче на брат й”, разказва лелята на убитата Венета.

Едното от децата умира на място, другото издъхва в болницата в Самоков.

„Реанимационните действия продължиха близо 1 час и 20 минути. Въпреки усилията, детето почина. Простреляно е в главата. В изключително тежко състояние”, обясни д-р Ивелина Трендафилова, завеждащ филиала на спешна помощ.

Мъжът трудно понесъл раздялата и заради това извършил убийствата, предполагат разследващите. Стрелял със законно притежавания си пистолет „Макаров”.

След като убил бившата си жена, синът ѝ и племенникът ѝ, Иван Льомов се самоубил. Намерили го мъртъв по пътя за Самоков до автомобила си.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.