Те са взели решението на фона на скандалите със случаите на кражба на лични данни

Около 26% от потребителите на Facebook в САЩ са отстранили мобилното приложение от устройствата си през изминалата година на фона на скандалите с безопасността и случаите на кражба на лични данни. Това съобщиха телевизионният канал CNBC.

Facebook и Twitter се признаха за виновни относно руската намеса в изборите на САЩ

Той се позовава на резултатите от проучване, проведено от американския изследователски център "Pew Research Center". Според наличните данни 54% от анкетираните са променили настройките за поверителност на своите страници в социалната мрежа на фона на скандалите с изтичането на лични данни през изминалата година. 42% от запитаните са заявили, че са решили да „си вземат почивка“ и временно да спрат да използват Facebook, уточнява БГНЕС.

Ако вземем само потребителите на социалната мрежа на възраст от 18 до 29 години, сред тях броят на премахналите мобилното приложение от своите устройства е 44%. В същото време, както отбелязва Си Ен Би Си, проучването не засяга приложението Инстаграм, което също е собственик на компанията Фейсбук.

Изследването е проведено от края на май до началото на юни тази година, сред около 3 400 американски потребители на Фейсбук над 18-годишна възраст. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.