Оливър Хоаре е издъхнал в дома му във Франция

Тайният любовник на лейди Даяна, Оливър Хоaре, почина от рак на 73-годишна възраст в дома му във Франция. Той беше един от най-известните търговци на предмети на изкуството. Хоаре беше близък приятел на принц Чарлз, информира БГНЕС.

Сватбените тоалети в английския кралски двор (ВИДЕО+СНИМКИ)

Отношенията му с Даяна процъфтяват през деветдесетте години. Въпреки това той никога не призна публично аферата си с нея. Хоаре, баща на три деца, беше женен за дъщерята на френски петролен магнат - Даян де Валднер.

През 1995 г. Даяна заяви в интервю пред Мартин Башир, че „понякога е звъняла“ на Хоаре. „В продължение на период от шест до девет месеца, няколко пъти, но със сигурност не по обсебващ начин, не“, настоя тя тогава. 

Кралският биограф обаче твърди друго. Според нея Даяна е полудяла от скръб, защото е разбрала, че е бременна и трябва да направи аборт.

Свалят скулптурата на принцеса Даяна и Доди (СНИМКИ)

През 2005 г. Хоаре е въвлечен в разследването за финансови сделки на шейх Сауд Ал Тани от Катар, който е най-големият колекционер на изкуството в света. Фактите показват, че любовникът на Даяна е продал на шейха произведения на изкуството за повече от 20 000 000 паунда.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.