Неподписан указ на президента спира избора на новите министри

Нито оставките на тримата министри, нито изборът на техните наследници ще бъдат гласувани днес в парламента. Причината е, че главният секретар на МВР Младен Маринов е назначен от президента с указ, а все още не е издаден указ за освобождаването му от поста.

Борисов обяви кои ще са наследниците на тримата министри (ВИДЕО)

В началото на днешното заседание на парламента председателят Цвета Караянчева обясни, че няма да има никакво гласуване нито на оставки, нито на нови назначения, освен ако в рамките на деня този указ не постъпи в Народното събрание.  

Президентът обаче е на работно посещение в Рига. Очаква се да се прибере в петък вечерта.

„Очаквахме до края на работния ден да постъпи указ от президента за освобождаването на г-н Младен Маринов като главен секретар”, заяви Цвета Караянчев.

„Надявам се, че президентът не иска да предизвика правителствена криза по този начин, като бави този указ”, заяви Волен Сидеров.

„Ако дойде указа на президента в рамките на днешния ден, нищо не ни пречи да гласуваме”, заяви Караянчева.

Трима нови министри в кабинета „Борисов” 3 (ОБЗОР)

Министрите Валентин Радев, Николай Нанков и Ивайло Московски се оттеглят по настояване на премиера Борисов. Повод за това стана тежката автобусна катастрофа в Искърското дефиле, при която загинаха 17 души.

„Темата на NOVA”: Последен завой

Главният секретар на МВР Младен Маринов е предложен за министър на вътрешните работи. Сегашният заместник-министър на икономиката Александър Манолев е номинацията за министър на транспорта. А в регионалното министерство на мястото на Николай Нанков е предложена Петя Аврамова - депутат от ГЕРБ, член на регионалната комисия в парламента.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.