От Столична община осигуриха временни извънредни автобуси

Тежък инцидент в софийското метро. Жена беше прегазена от мотриса, след като паднала на релсите. Движението остана блокирано с часове. Една от версиите е, че в последните секунди преди инцидента жената е говорела по телефона си.

Малко след 14.00 часа е затворен единият тунел на метрото по линията „Сердика” – „Люлин”. Станция „Опълченска” е евакуирана. По сигнала за пострадала жена на релсите минути след инцидента пристига спешен екип.

СНИМКИ ОТ МЯСТОТО НА ИНЦИДЕНТА ВИЖТЕ ТУК

Електрозахранването било изключено веднага, защото жената се намирала върху контактна релса. От метрополитена разказват, че затова екипите не могли да вдигнат мотрисата, а пожарникари успели да се доберат до нея. Според лекарите обаче травмата й била смъртоносна.

43-годишната жена е била забелязвана в района и друг път. Днес вървяла по перона, когато залитнала и паднала, разказват очевидци.

Междувременно стотици пътници бяха пренасочени към други спирки и алтернативни автобуси. Станцията остана затворена около три часа. Движението беше възстановено в 17.00 часа.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.