Прокуратурата обаче го изпрати в психиатричната болница в затвора в Ловеч

Съдът остави за постоянно в ареста 30-годишния швейцарски граждани, направил опит да премине граничен пункт „Капитан Андреево” въоръжен. Мъжът искал да стигне до Турция с намерение да продължи пътуването си до сирийския град Идлиб. Според магистратите има риск той да се укрие или да извърши друго престъпление. 

Арестуваха издирван за тероризъм швейцарец на ГКПП "Капитан Андреево" (ВИДЕО)

Кевин Бахли е обвинен за тероризъм и контрабанда на оръжие. Прокуратурата обаче го изпрати в психиатричната болница в затвора в Ловеч, защото от документите по делото ставало ясно, че задържаният има психично заболяване. Бахли е с чисто съдебно минало, а в родния си град в Швейцария е работил към пожарната. Сигнал за това, че е опасен подал баща му. 

Бахли е задържан на граничен пункт ”Капитан Андреево” при опит да премине на територията на Турция и да продължи към Сирия. Той е влязъл в страната ни през "Дунав мост 2", нощувал е в столичен хотел. При ареста е заявил, че отива да участва в реални бойни действия в сирийския град Идлиб. В съда обаче се отрече от първоначалните си показания и заяви, че е отивал да помага на цивилното население.

„Той твърди, че има такова заболяване. По думите му оръжието е негово лично. Заявил е още, че има желание да се включи в терористичния конфликт в Сирия”, обясни спецпрокурорът Георги Асенов.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.