Стихията взе 7 жертви САЩ

Наводненията и водата са най-голямата опасност от „Флорънс”, но вятърът повали стълбове от електрическата мрежа – 1 млн. души са без ток заради стихията.
Дърво падна и уби майка и 8-месечното й бебе, с което жертвите станаха общо седем. Въпреки че полагаха усилия с часове, пожарникарите не успяха да спасят жената и детето й които бяха затиснати от паднало дърво в собствената им къща в Уилмингтън, Северна Каролина. Единствено бащата е оцелял.

"Флорънс" вече взе 7 жертви (ВИДЕО)

В Нюберн, Северна Каролина спасителните операции продължават, след като приливна вълна заля градчето. Над 400 души са евакуирани от наводнените им градове, десетки други все още чакат спасение.
„Никога през живота си не съм била толкова ужасена, беше много страшно. Чудех се какво ще стане и къде ще отиде всичката тази вода. Чудех се ние къде ще отидем и дали няма да се окажем заклещени на тавана”, споделя жена от Нюберн.
Според синоптиците обаче най-лошото предстои.
„Искам да подчертая,че това е само началото – ураганът „Флорънс” е от тези, които се движат много бавно. Той ще продължава да оказва влияние по крайбрежието на двата щата в следващите 24 до 36 часа”, казва синоптикът Крис Уомзли. Вече са регистрирани 300 литра дъжд на кв.м в района на Уилмингтън, очаква се валежите да продължат.

НА ЖИВО: Властите очакват огромна приливна вълна от урагана "Флорънс" (ВИДЕО)

Властите правят всичко възможно, за да помогнат, но когато от общината отказват помощ в един квартал в Уилмингтън, Чарлз Пауъл взима нещата в свои ръце.
„Ние знаехме, че този път нещата ще излязат извън контрол, затова решихме да си помогнем сами и да спасим нашия квартал”, разказва мъжът. Чарлз Пауъл сам плаща 1000 долара, за да наеме помпа и така кварталът им да не се наводни.
11 млн. души са под предупреждение за опасност заради урагана „Флорънс”.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.