Граждани се наредиха на опашка, за да влязат на „Дондуков 2”

Стотици хора се наредиха на опашка, за да влязат в сградата на президенството в Деня на отворените врати на институцията.

Както винаги гражданите, които желаят да посетят президентската институция, чакат на входа  на институцията да минат проверка, която осъществяват служителите на НСО. След това те могат да разгледат официалните зали, кабинетите на президента и вицепрезидента.

Иначе, най-нетърпеливи бяха най-малките посетители, а техен гид беше лично президентът Румен Радев, който им показа Гербовата зала.

Засилено полицейско присъствие заради протест в София

„Това е залата, в която посрещаме държавните глави и делегации и гости от най-високо ниво”, обясни президентът.

До момента около 1000 души вече са посетили президентската институция.

ВИЖТЕ СНИМКИ В ГАЛЕРИЯТА

Държавният глава Румен Радев прие лично първите гости на "Дондуков" 2, а пред сградата на институцията се извиха опашки.

Гостите на президентската институция имат възможност да разгледат Гербовата зала на "Дондуков" 2, кабинетите на президента Румен Радев и на вицепрезидента Илияна Йотова, Огледалната зала, Залата за пресконференции и Президентската библиотека.

Заради многото институции, в които днес също има ден на отворените врати, от МВР съобщиха, че ще има засилено полицейско присъствие в централната част на града. До този момент не се оправдават очакванията за провокации в деня на отворените врати на президентската институция. 

Още 40 сгради в София, свързани с историческото и културното наследство на града, могат да бъдат посетени. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.