Гласуването се забави заради липсата на указ от президента, казва депутатът от ГЕРБ

Номинациите на тримата наследници на подалите оставка министри на регионалното развитие, транспорта и вътрешните работи ще бъдат гласувани до края на следващата седмица, съобщи в предаването „Събуди се” депутатът от ГЕРБ Делян Добрев.

Той посочи, че гласуването на рокадите в правителството се забави заради липсата на указ от президента за освобождаване на главния секретар на МВР Младен Маринов, номиниран за поста на Валентин Радев.

Йончева и Добрев - в задочен спор в "Събуди се"

„Дори и да има възможност парламентът да гласува назначението без този указ на президента, щяхме да сме атакувани, че пренебрегваме ролята и функциите на президента”, обясни Добрев.

Елена Йончева: Магистрала „Тракия” е строена със сгурия (ВИДЕО)

По повод оттеглането на номинирания за министър на транспорта Алесандър Манолев Добрев коментира, че вероятно желанието на зам.-министъра е да не навреди на правителството.

АПИ не е водила разговори с депутати за вземане на асфалтови проби от новоизградени пътища

„Как той е бил в последните 3-4 години заместник-министър в две министерства, как досега за част от медиите, които раздухаха някакви проблеми, това не е било проблем? Защо сега излиза тази информация за господин Манолев?”, попита Делян Добрев.

"На опозицията това й е работата, но аз не мога да приема да се отправят твърдения за това как по всички параметри България е по-зле в сравнение с 2009 година. Всъщност те са намерили един-единствен параметър, една единствена цифра в статистиката, в която България е по-зле и това е размера на преките чуждестранни инвестиции. Да, има такъв спад, но ако погледнете профила на тези инвестиции, ще видите, че през 2008 година основният размер, над 80% от тези инвестиции са били финанси и строителство, тоест да се разкриват банки и техните клонове. И ако погледнете инвестициите само в реалния сектор, ще видите, че те сега са повече, отколкото са били тогава. Затова и безработицата сега е по-ниска", коментира депутатът от ГЕРБ.

Вижте целия разговор с него във видеото.  

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.