Хиляди граждани влязоха в сградата на Президентството

Ден на отворените врати. През целия ден хиляди граждани имаха възможността безпрепятствено да влязат в Президентството. Поводът бяха Европейските дни на наследството, заради които над 30 емблематични сгради в София отвориха врати.

Отворени врати в президенството

И макар медийни публикации да предупреждаваха, че се очакват опити за провокации в Президентството, до такива не сте стигна. А през цялото време служителите  на Националната служба за охрана следяха за реда и сигурността.

ВИЖТЕ СНИМКИ В ГАЛЕРИЯТА

Относно слуховете за готвени провокации, вицепрезидентът Илияна Йотова заяви: "Нямам никаква информация. Аз вчера се върнах от Одрин. До този момент нито формално, нито неформално, нито официално, нито неофициално, информация нямам".

На въпрос на NOVA имало ли е засечени сигнали, от МВР лаконично отговориха, че комуникацията с НСО е постоянна. Придружаван плътно от охраната си, президентът Румен Радев разведе първите гости из своя кабинет и в една от залите на институцията. 

Засилено полицейско присъствие заради протест в София

"Тук се намираме в така наречената "Гербова зала". Това е залата, в която посрещаме държавните глави и делегациите. Но особено се радвам, че най-високото ниво сте вие, българските граждани. И за мен е изключително приятно да ви приема днес тук", обърна се Радев към посетителите. 

С какви впечатления си тръгнаха гражданите? Гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.