Това коментира главният секретар на МВР Младен Маринов

Мъжът, прострелял полицай, вероятно е стрелял със самоделен пистолет. Това е коментирал главният секретар на МВР Младен Маринов, цитиран от пресцентъра на вътрешното министерство. По-рано днес бе съобщено, че психично болен мъж е ранил в главата 34-годишен полицай в кв. "Илинден". Той е настанен в "Пирогов".

Простреляха в главата полицай в София (ВИДЕО+СНИМКИ)

Маринов се е осведомил за състоянието на ранения полицай и е отбелязал, че той е опитен служител с 10-годишен стаж в МВР, като е изразил надежда бързо да се възстанови. Той уточнил, че след пристигането на полицейските екипи, майката на психичноболния мъж е отворила вратата, а първите действия са били насочени към неутрализиране на стрелеца, така че да не нарани други хора, както и оказване на помощ на пострадалия служител. 

СНИМКИ ОТ МЕСТОПРЕСТЪПЛЕНИЕТО

По думите на ст. комисар Ивайло Иванов - директор на СДВР, седем служители е имало на адреса. Те са реагирали незабавно на сигнала, подаден днес от майката. Изяснено е, че до преди месец мъжът е живял в чужбина - в страна от ЕС. На мястото на инцидента е извършен оглед, разследващи полицаи разпитват свидетели и съседи. 

По случая е образувано досъдебно производство. Извършителят е задържан, в полицията са майката и още един роднина, които в момента се разпитват.


На снимката: Майката на стрелеца. Автор: Олег Попов, NOVA

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.