Феновете ще могат да следят всичко най-интересно от предстоящата историческа среща

Грандиозният двубой в тежка категория между колосите Антъни Джошуа и Александър Поветкин ще се проведе в рамките на боксова галавечер на 22 септември от 22.00 ч. на стадион “Уембли” в Лондон. Gong.bg има специална секция, посветена на суперсблъсъка, в която може да намерите най-актуалните новини, свързани с двамата елитни боксьори – преди, по време и след мача. Имате възможност да се докоснете до случващото се със страхотни видео материали, любопитни информации и галерии. Всичко за зрелището между Джошуа и Поветкин може да откриете в специалната секция на Gong.bg тук.

Непобеденият Антъни Джошуа (Великобритания) ще се изправи срещу Александър Поветкин (Русия) в опит да защити всичките си световни титли във версии WBA Super (Световна Боксова Асоциация), IBF (Международна Боксова Федерация ), WBO (Световна Боксова Организация) и IBO (Международна Боксова Организация). Джошуа има 21 поредни победи на професионалния ринг, 20 от които с нокаут.

Това ще е първа битка за суперзвездата на бокса на "Уембли" от 29 април 2017 г., когато нокаутира Владимир Кличко и сложи край на доминацията му в тежка категория. Тази година роденият в Уотфорд боксьор надви по точки Джоузеф Паркър и така се доближи на само един пояс от обединението на всички четири най-значими при най-тежките.

От своя страна Александър Поветкин е световен, олимпийски и двукратен европейски шампион с 34 победи от 35 мача. Единствената си загуба руският боксьор претърпява през 2013 г. от Владимир Кличко след единодушно съдийско решение.

Не пропускайте да проследите битката Джошуа-Поветкин в Gong.bg. Зрелищният сблъсък ще бъде излъчен пряко в PLAY DIEMA XTRA и в каналите на DIEMA XTRA.