Той спечели наградата за футболист на 8 кръг в Първа лига

Новото попълнение на "Ботев"-Враца Валери Божинов спечели наградата за футболист на 8 кръг в Първа лига. Нападателят заслужи отличието, след като реализира единствения гол за врачани при равенството 1:1 с "Витоша".

Божинов е получил 6 гласа в традиционната анкета на Пресклуб България, а негови подгласници в анкетата са Кирил Десподов (5 гласа) и Марселиньо (4 гласа), предаде БГНЕС.

Валери Божинов облича фланелката на "Ботев Враца" (ВИДЕО)

"Благодаря на моите съотборници във Враца за това, че ме приеха добре и влагат много старание в тренировките, а трябва да ви кажа, че те не са никак леки. Виждам много старание в отбора, страхотен колектив и отношение към тренировъчния процес", отбеляза нападателят.

Божинов: Способни сме да изненадаме Италия

"За мен означава много, че успях да вкарам в дебютния си мач, не съм очаквал. Знаете, не играех много в последната една година и минах през тежки моменти. Дори бях пред отказване. Тренирах, стараех се, но не попадах в групата за мачовете на Риека и си мислех да се откажа. Слава богу, благодарение на моето семейство и на някои други хора, реших да продължа. Щеше да е грехота да се откажа на 32 години. Господ щеше да ме накаже", споделя за трудностите си в Хърватия Божинов.

Сестрата на Божинов: Не разбирам тези, които не го харесват (ВИДЕО)

На въпрос дали е бил потърсен от "Левски", Валери отговори така: "Не съм имал разговор и не са ме търсели. Виждам, че те си имат нападатели пък и залагат на повече чужденци. Може би, ако се казвах Божинович, щяха да ме вземат", пошегува се футболистът.

Той завърши темата като каза, че отбори от ранга на "Левски", ЦСКА, "Лудогорец" не могат да си позволят да вземат футболист, който не е играл. След това Божинов изрази мнение, че нивото на Първа лига е добро, но е жалко, че има толкова малко български футболисти във водещите отбори.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.