Темите и гостите в предаването тази неделя от 8.00 ч. по NOVA

Специален гост по политическите теми в “Събуди се” тази неделя е президентът Росен Плевнелиев. В предаването с водещ Мира Иванова ще видите още:

След дълга пауза, в която се възстановяваше, световноизвестният цигулар Дейвид Гарет поднови световното си турне “Explosive - Live“, Броени дни преди концерта му в “Арена Армеец“, той даде ексклузивно интервю за NOVA, което зрителите ще видят в неделя. Пред микрофона на репортерката Христиания Червенкова той “сваля“ звездната си маска, за да сподели съкровени моменти от живота и кариерата си, както и интересни лични възгледи. Музикантът, който умело премахва стиловите граници, ще обещае да подари на българската публика незабравима музикална разходка през всички жанрове.

Камерата на “Събуди се“ ще надникне и в ежедневието на четирима американски ученици, избрали да надградят образованието си в българско училище. По един вълнуващ начин животът им е свързан и с техните приемни семейства, които вече са ги допуснали и в сърцата си.

Журналистката Мария Йотова и географът доц. Георги Бърдаров разширяват разказа за   демографската криза в България. Те отиват в град Стралджа, където живеят около 4 000 българи и  3 000 роми, за да покажат работещи модели за справяне с неграмотността сред ромското малцинство. Освен пищна сватба на 17-годишна булка, зрителите ще видят и ефективен модел, с който в града са успели да намалят с 40% отпадането на ромски деца от  образователната система.

В неделя Мариан Станков-Мон Дьо проследява една впечатляваща история. Тя започва от варненския квартал “Аспарухово“, но крайната цел е голямата сцена. За пътя към успеха и втория план на славата говори рапърът Явор Янакиев -100 кила.

Гледайте “Събуди се“ с водещ Мира Иванова тази неделя от 8.00 ч. по NOVA.