Протестите продължават

Напрежението в Карнобат ескалира. Работници от Вимпрома блокират ключови кръстовища. Те настояват за справедливост. Те отидоха пред Съдебната палата, където трябва да се реши дали заводът ще остане запечатан.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

От рано сутринта стотици работници застанаха пред портала на „Винпром Карнобат” с настояване производствата да бъдат отворени и семействата им да имат сигурна прехрана. Те възроптаха срещу изказванията от Агенция „Митници”, че имат право да приемат продукция.

Стигна се до напрежение с митническите служители, които са в района на завода. Напрежението прерасна в блокада на основни улици в Карнобат.

Работници от "Винпром Карнобат" блокираха жп линията Бургас-София (ВИДЕО+СНИМКИ)

Припомняме, че проверките започнаха преди повече от две седмици, когато при акция на спецпрокуратурата Миню Стайков и още 10 души бяха арестувани. Тогава в обектите му влязоха данъчни.

Запечатаха заводите на Миню Стайков, работниците на протест (ВИДЕО)

Обвиненията са в данъчни престъпления, пране на пари, производство на цигари без бандерол. Според митниците са открити сериозни нарушения.

„Най-големият завод в България за производство на вино разполага с малко под 35 милиона литра съдова вместимост. Тя в момента е абсолютно пълна и място няма”, каза в ефира на „Събуди се” производственият директор на Винпрома Стоян Стоянов.

Репортер: Цеца Алексова

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.