В най-натоварените участъци ще има засилено полицейско присъствие

Засилен трафик по пътищата на страната се очаква в края на серията от три почивни дни. Най-натоварени за предвижване се очаква да бъдат магистралите „Тракия", „Хемус" и „Струма".

Въвеждат ограничение от 90 км/ч в участък от АМ "Тракия"

За улеснение на трафика през Владая, в интервала от 10 до 20 ч., ще има две ленти за прибиращите се към София. Алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е магистрала „Люлин".

По всички трасета, по които се очаква да има много движение, както и на граничните пунктове с Гърция, Сърбия и Румъния, ще има засилено полицейско присъствие.

Движението на тежкотоварни автомобили с тегло над 12 тона ще бъде ограничено по автомагистралите от 14 до 20 ч.

Как първият километър от АМ „Тракия” се превърна в сметище? (ВИДЕО)

Ремонтни дейности се извършват и на моста над р. Елшишка при 89-ти км на магистрала „Тракия“. Движението се осъществява двупосочно в платното за Пловдив. Шофьорите могат да използват алтернативни маршрути:
- За пътуващите от София към Пловдив отбиването е при пътен възел „Церово“ на магистрала „Тракия“ по път III-8402 Виноградец - Карабунар - Злокучене - Септември, път I-8 Лозен - Звъничево - Пазарджик - Мало Конаре - Говедаре, път III-8005 - с. Цалапица до пътен възел „Цалапица“ на магистрала „Тракия“, и обратно за идващите от Пловдив към София;
- от пътен възел „Церово“ на магистрала „Тракия“ се отбива по път III-8402 Виноградец - Карабунар, път III-3704 Бошуля - Пазарджик, път I-8 Пазарджик - Мало Конаре - Говедаре, път III-8005 с. Цалапица до пътен възел „Цалапица“ на магистрала „Тракия“, и обратно за идващите от Пловдив към София;
- от пътен възел „Калугерово“ на магистрала „Тракия“ се отбива по път III-803 Динката - Драгор, път II-37 (Пазарджик), път I-8 Пазарджик - Мало Конаре - Говедаре, път III-8005 с. Цалапица до пътен възел „Цалапица“ на магистрала „Тракия“, и обратно за идващите от Пловдив към София.

Строително-монтажни работи се извършват и на две мостови съоръжения на магистрала „Хемус“ на територията на област Шумен. Движението в участък от 853 м - от жп надлеза при км 364+744 до надлеза при км 365+597, се осъществява двупосочно в платното за Шумен.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.