На място има екипи на Спешна помощ и пожарната

Бурният вятър събори фасадата на мол в центъра на Благоевград.  Жертви и пострадали няма, въпреки че мястото е изключително оживено.

Около 18 часа фасадата на мола фатално се огъва под напора на силния вятър. Следва тежък тътен и за миг пред входа на търговския център се стовариха тонове ламарина. Последва тишина и тягостно чакане, докато се установи има ли затрупани хора.

СНИМКИ ОТ ИНЦИДЕНТА ВИЖТЕ В ГАЛЕРИЯТА НИ

Илияна Димитрова е сред хората, които виждат отблизо ужаса с летящите ламарини. Със семейството си тя седи в заведението, непосредствено до мола, когато вятърът започва да събаря конструкцията.

„Там на масата до климатика, още ни седи поръчката…Всичко се срути изведнъж. Нямаше хора, за късмет, нямаше хора. Просто продължаваше да духа много силно и тези платна летяха, ние тръгнахме нататък към сградата на НОИ и те летяха по нас”, разказва жената.

Вътре в мола блокирани се оказват стотици хора, предимно ученици и студенти.

„Ние седяхме в партера и всичко почна да се тресе много силно.. много силен трясък, качихме се до горе и в този момент вече започна да мирише на изгоряло, слезнахме и ни евакуираха през кафето, вече всичко се беше срутило”, разказва Ивана Тагарева.

Паднала е цялата източна фасада на сградата. По първоначална информация няма пострадали. 

Посетителите са изведени през един от задните входове на търговския център.

Бурният вятър събори дървета, остави 8000 домакинства без ток (ВИДЕО)

„Предприети са необходимите действия по обезопасяване на периметъра, така че вследствие на силния вятър, ако продължат да падат тези декоративни елементи да не пострадат хора”, казва областният управител на Благоевград Бисер Михайлов.

Районът около мола ще остане отцепен докато вятърът не утихне. Едва когато времето се успокои ще започнат дейностите по почистване на района. 

Снимка: Аспарух Христов

Репортер: Антон Чавдаров 

Изпращайте ни сигнали в рубриката "Моята новина"

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК.

ВРЕМЕТО МОЖЕТЕ ДА СЛЕДИТЕ И ЧРЕЗ КАМЕРИТЕ НИ В ЦЯЛАТА СТРАНА ТУК

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.