Театралността излезе на преден план на откриването на модното събитие

Театралността излезе на преден план в Парижката седмица на дамската мода пролет/лято 2019 с танцов спектакъл в ревюто на "Диор" и песен на Джейн Бъркин при "Гучи", предадоха АФП и Асошиейтед прес. Творческата директорка на "Диор" за дамска мода Мария Грация Киури представи колекция, вдъхновена от танца като "освобождаващ акт", както при Айседора Дънкан, Марта Греъм или Пина Бауш. 

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Манекенките в ефирни рокли минаваха между танцьорки под падащи цветни листенца. Колекцията е вдъхновена от гардероба на балерините, семпла и женствена. Основните цветове бяха бялото и телесното в много нюанси, така че да съответстват на тена на манекенките. Имаше и много цветя - рози, момини сълзи, маргаритки, щамповани или бродирани. Хореографка на тацовия спектакъл беше Шарън Еял.

Италианската марка "Гучи" изневери на Милано, представяйки колекцията си в Париж, защото така дизайнерът Алесандро Микеле искаше да отдаде почит на френската столица, от която се е вдъхновил. Той избра за ревюто легендарния клуб, превърнал се в театър "Палас". Насред дефилето Джейн Бъркин стана от мястото си в залата и запя "Baby Alone in Babylon". Колекцията напомняше за стила от края на 70-те и началото на 80-те години на миналия век, когато клубът е бил на върха на славата си. Екстравагантността, големите шапки, огромните гердани, пайетите бяха в изобилие.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.