Те получиха сертификат за предимство при кандидатстването за университет или работа в 140 държави

Признание за седем талантливи българи от херцога на Единбург. Те получиха сертификат за предимство при кандидатстването за университет, или за работа в над 140 държави.

Тино и Руми са част от първите седем Златни медалиста, завършили успешно най-трудното ниво на Международната Награда на херцога на Единбург в България.

Те са жадни за нови знания и приключения. А единственото, от което имат нужда, за да постигат целите си - е малко стимул!

МЛАДИ "РИЦАРИ": Ученици с награди за добри дела

„Ученето не е цел. Всеки ходи на училище. Просто имах нужда от нещо извън него. Започнах да свиря на пиано. Реших да играя скуош. Справих се! Бях доброволец в ДНЦ Музейко. Трябваше да работя с деца. Това беше предизвикателното там. Трябваше да се науча как да подхождам с тях. Как да говоря с тях”, казва Тино.

„От Наградата само взех! Извършвах доброволчество, отделях време за физически упражнения. Виждам как в някои ситуации съм се надценила, в други съм се подценила”, казва и Руми.

КРАСИВ УМ: Български учен със световно признание в областта на физиката

Наградата помага на младите хора да се развиват в различни дисциплини. Да усъвършенстват качествата, които са им нужни, за да станат не само добри професионалисти, а и по-добри хора. За тях тя отваря врати към едни от най-престижните университети в света и им помага да изградят връзки в желаната сфера.  До момента Фондацията, учредена от херцога на Единбург,  е помогнала на повече от 8 милиона млади хора от над 130 страни.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.