Семейството на 11-годишната Сара иска справедливост, след като виновникът за инцидента беше освободен от ареста, часове след задържането му

Близките на 11-годишното момиче от врачанското село Търнак, което беше блъснато от джип във вторник вечер, блокираха пътя към селото с искане за справедливост. Гневът им е породен от факта, че виновникът за катастрофата беше пуснат от ареста по-малко от 24 часа след случилото се. Установено е, че той седнал зад волана с 1,48 промила алкохол в кръвта.

11-годишно дете е в кома след удар от джип с пиян шофьор във Врачанско (ВИДЕО)

За NOVA от полицията обясниха, че са го пуснали, след като са снели обясненията му и са събрали необходимите доказателства по досъдебното производство. 

Пострадалото дете е в критично състояние. То е настанено в Университетската болница в Плевен с тежка черепно-мозъчна травма и контузия на белия дроб. Според лекарите има едва 20% шанс малката Сара да оцелее.

Пред камерата на „Здравей, България” близките на детето категорично заявиха, че няма да оставят нещата така. Те подозират, че виновникът за случилото се е платил на някого, за да излезе бързо от ареста.

Майката на Сара разкри, че в сряда пред дома й дошъл непознат мъж и й предложил 20 000 – 30 000 лева като обезщетение за случилото се.

Ако този мъж остане на свобода, ще бъде глава за глава”, заявиха още родителите на момичето.

Чичото на Сара пък заяви, че е заснел клип, в който се чува как полицаи съветват семейството да не говори за случилото се пред медиите. Вижте клипа по-долу:

Всичко по темата гледайте във видеоматериалите.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.