Там шофьор блъсна 11-годишно момиче

Нов оглед на мястото на катастрофата в село Търнак, където която пиян шофьор удари 11-годишно дете. Мъжът беше освободен от полицията по-малко от 24 часа след инцидента, което предизвика протести. 

Близките на детето, блъснато от джип, блокираха път във Врачанско (ВИДЕО)

Заради това случаят беше поет от Националната следствена служба, но се оказа, че местопроизшествието междувременно е разчистено, а платното – разширено. Мястото, на което е била блъсната 11-годишната Сара, е било променено само няколко часа преди да дойдат следователите.

„Това го разбрахме и ние току що, че е променено, но това няма се отрази на достоверността на изводите. Взима се предвид. Ние правим допълнителен оглед първо ние да се убедим каква е пътната ситуация, видимостта и т.н. Осветеността каква е била”, поясни Мариан Маринов, следовател от НСлС.

11-годишно дете е в кома след удар от джип с пиян шофьор във Врачанско (ВИДЕО)

Според разследващите все още не е уточнено на какво разстояние от табелата за край на селото е станал инцидентът. Засега джипът остава затворен в районното управление, където също му е направен оглед.

„Има деформации по капака, които не са стигнали до стъклото, което означава, че скоростта не е била много висока”, коментира още Маринов.

След като разследването беше поето от столични следователи, роднините на 11-годишната Сара са по-спокойни и не планират нови протести. Детето остава в критично състояние, но се стабилизира.

Опитите на екипа на Новините на NOVA да се свърже с шофьора на джипа засега остават без успех. Не са го виждали и хората в Търнак.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.